Smotra SAPOSIB-a

Osječki puhački orkestar domaćin je jubilarne 41. Smotre Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje. Uskoro više. Pratite nas!

Datum održavanja: trenutno nepoznat zbog situacije sa COVID-19

Vrijeme održavanja: nepoznato

Mjesto održavanja: Osijek

IZVJEŠĆE S NASTUPA

Ove godine smo ostvarili davno priželjkivani san. San koji je stariji i od ovog orkestra- Smotru amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje smo doveli u Osijek i tom prigodom ugostili prijatelje iz Đakova, Valpova, Belišća, Našica, Donjeg Miholjca, Virovitice, Požege, Jakšića i Slavonskog Broda na svečanom mimohodu kroz Tvrđu i na nastupu u domu HV-a.

Još je veći uspjeh bio organizacija ovog događaja u okolnostima kakve vladaju zadnjih mjeseci, no ništa od toga ne bi bilo moguće da da nije bilo volje i želje koja je sve te orkestre dovela jučer u Osijek. Veliko im hvala na tome! A veliko hvala i svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju ove lijepe priče, jer bez tih ljudi koji su dali sebe u ovu smotru, ničega ne bi bilo.

Velika nam je čast da smo dobili priliku ipak organizirati ovu smotru koja se trebala održati u svibnju, no svima dobro poznate okolnosti su ju spriječile. Ovo je bila prva smotra u dugo godina na kojoj je jedan osječki orkestar nastupio pod vlastitim obilježjima te naš prvi nastup pred predstavnicima skoro svih orkestara Slavonije i Baranje! Idući cilj nam je oživjeti kulturu puhačke glazbe u Osijeku i ovim putem pozivamo sve zainteresirane da dođu i pomognu nam taj cilj i ostvariti! Najljepša stvar je što time nećete učiniti radost samo sebi nego i svima oko vas!